dec 15

Dedek Mraz 2013

Spet prišel je med nas, s sivo kučmo in belo brado. Pa tudi zvrhan kup daril je imel. Kdo neki? Dedek Mraz!

December je tu in z njim tradicionalno obdarovanje otrok našega kraja. Tudi letos smo se zbrali v Družbenem domu Šmarje-Sap. Otroci so se najprej nasmejali ob izredno duhoviti predstavi Lučka, ki so jo uprizorili člani Družinskega gledališča Kolenc. Potem pa so (seveda na VES glas) poklicali Dedka Mraz - zelo so se potrudili, da jih je zagotovo slišal! Otroci so se njegovega prihoda zelo razveselili in mu tudi zapeli eno pesmico, potem pa je Dedek Mraz vsakega otroka posebej obdaril!

Letos se je Dedek Mraz pri obdarovanju otrok spomnil tudi na ptičke, ki v hladni zimi nimajo hrane, zato so otroci dobili ptičjo hišico, ki jo bodo sestavili skupaj s starši ter nekaj hrane, ki jo bodo vanjo natresli. Ker je otrok veliko, smo Dedku Mrazu pri izdelavi in zavijanju daril na pomoč priskočile članice društva in Mizarstvo Rebolj iz Sel pri Šmarju. Pri opazovanju ptičkov, ki pozimi radi obiskujejo krmilnice, pa jim bodo v pomoč tudi priložene ilustracije. Vsak otrok je dobil tudi slikanico oz. knjigico ter nekaj manjših priboljškov (da se ne bodo samo ptički sladkali). Na koncu prireditve nas je Dedek mraz zapustil, saj ga v tem mesecu čaka še kar nekaj dela! Vseeno pa nam je še pred odhodom zaupal, da se prihodnje leto zopet vidimo!

Zapisala: Špela Debeljak; Fotografije: Katarina Rupnik

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več o piškotkih, ki jih uporabljamo in kako jih izbrisati, si oglejte naše Podrobne informacije.

Sprejemam piškotke za to stran